Pengikut

Ahad, 24 Julai 2011

Lawatan ke Zoo Negara

Assalamualaikum semua...Pada 23 Julai 2011...PPISMP 3D pegi jalan2 di Zoo Negara....PPISMP 3D pegi dengan mentor tersayang..Mr.Santharan....Meriah sangat2...Seramai 20 orang pegi 'buat kecoh' dekat Zoo tu..Kalau boleh dengan PPISMP 3D sekali masuk dalam kandang masing2...Apa yang menarik...Cadangan ni hanya rirancang 2 minggu sebelum nak pegi dan alhamdullilah berkat kerjasama dan berbekalkan slogan ' ALL FOR 1 & 1 FOR ALL'.... kami berjaya juga menyiapkan kertas kerja dan akhirnya disahkan oleh Dr.Ali...pensyarah paling BESTTTTTTTTTTTTT dalam kelas..Okey..Jom kita tengok gambar PPISMP 3D yang tengah sakan tengok binatang ( kawan2 mereka..:D)

 Yang ni dekat dalam bas..baru nak jalan..

 Dah sampai Zoo...Tapi PPISMP 3D kena tunggu mentor datang...

 Sekarang ni tengah tunggu mentor..Tengok muka Cici....dah penat dah ni...Jom balik..hehehe
Aikk....tengah duduk tunggu metor..nampak pulak Nadia AF...jadi PPISMP 3D pun tumpang glamor..:D
 Bila dah dapat pas masuk..masing sibuk nak tunjuk...Hafiz juga paling semangat..
Okey guys!!Jom masuk..Aik Cici juga yang duk depan...Syabas Cici!!


 Ha...binatang ni la kami jumpa dulu..comel kan..Masa Onjoy nak ambik gambar dia terus duk macam ni...ni namanya BABUN...sweetttt.....macam.....Tuuuuuuuutttttttttttt....


Nie ketua yang paling handsome...Time ni kena pilih..ikut kiri ke kanan....so,disebabkan kanan lebih afdal didahulukan....kami pilih kanan....hehehhe


 Ni replika jer pun..berani la duduk....Tapi..replika pun..tangan Afiq & Rabi takleh lepas dari mulut binatang ni..nak tengok?Nah....

Lucu sangat time ni..dorang ni ingatkan main2..rupanya betul2 tangan tak leh keluar...Apapun...satu ayat..
RASAKAN PEMABALASAN INI!!

Barisan comel2 ni...tengah tunggu show time...hehehe..yang lain dah pegi beli makanan...sebab dah lapar...tapi kami setia duk sini..jaga tempat..:
 


 Show bermula...



Show dah nak berakhir..show ni lebih best sebab ada singa laut yang pandai tepuk tangan..yuhuuuuu
Akuarium ikan yang besar...hehehe...Banyak sangat ikan dalam ni...

Sebelah ni pulak rumah penguin yang sangat comel..penguin2 tu akan ikut semua gerakan kita yang ada di luar...
Flamingo....

 Ha..yang ni kawan Hafiz..semalam mereka dah tukar2 no hp dan akuan fb...Tahniah Hafiz...(mereka sama tinggi,...)
 Nie pula kawan Rabi...masa yang lain datang tak da pun rusa ni nak pandang..Lepas tu..Rabi datang....Rusa ni pun terus dekat..Cayalah Rabi!!!
 Yang ni Ayam Belanda..Tapi..Afiq marah sangat...Afiq cakap ni MERAK...so,yang lain pun iya kan je la....
Lepas tu bila masuk HOUSE BIRD..kami tunjukkan dengan dia MERAK...Lepas tu dia buat tak taw je..padan muka..ada plak Ayam Belanda jadi Merak...

Izzat.."Rehat dulu..penat la..."
Mimi."Lepas ni kita tengok harimau...."
Onjoy..."Bateri kamera aku dah kosong....."
Lyeen.."Lapar...."
Rabi.."Aku belum penat..."
Okey,..selepas rehat kejap di bawah pohon asmara ni..kami pun pegi tengok harimau,orang utan,beruang,lebah,kuda dan lain2 lagi binatang....

Lepas ni...PPISMP 3D akan melancong ke destinasi berikutnya iaitu...
PORT DICKSON....

yUP...Kami memang suka melancong....

Bye semua...








5 ulasan:

  1. bEST KAN mAU....yUPP..ps ni kita g PS...!!

    BalasPadam
  2. like vry much dear ! hehe.. best sangat ! haha

    BalasPadam
  3. thanx Floe..yah!!!!Besss kan...sebab muka mu ada..hahahaha

    BalasPadam

Sokong kami!!